Kempingezés, fesztivál – diákoknak jó a nyár!

Lehet, furán hangzik, de én életemben először kempingeztem valaha, az idei nyáron. A szüleim sosem szerették ezt a dolgot, úgyhogy egyetemista koromig kellett várnom, hogy eljöjjünk ilyen helyre a barátaimmal.

Sűrű nyaram van, hisz voltam már fesztiválon is. Amiből pedig mindezt “csóró egyetemistaként” is finanszíroztam azok a TopiWork Iskolaszövetkezet kínálta lehetőségek.

Először vállaltam náluk nyári munkát, de azt tervezem, ha visszatértem Pestre évközi munkát is keresek majd a TopiWork Iskolaszövetkezet segítségével. Ugyanis ők sokkal távlatibb célok megvalósításában is segítenek, hisz sokkal szélesebb látókörű emberek hozták létre a TopiWork Iskolaszövetkezetet, mint szerintem a régi diákmelós helyeket, amikről még a bátyám mesélt.

És ahol középsulisként én is dolgoztam egyszer még, de azok nem szóltak anno másról, minthogy keressünk egy kis plusz zsebpénzt. Ma viszont, a TopiWork Iskolaszövetkezet olyan lehetőséget kínál, mint a szakmai tanulmányainknak megfelelő gyakorlati hely biztosítása, vagy egy-egy olyan munka, amit tartósan, már a tanulmányaink folytatása idején is végezhetünk. Nem csak a kötelező “szakgyakról” van szó, hanem tényleg dolgozhatunk egy komoly cégnél, akár már egyetemista hallgató korunkban! Sokan így azt is elérték, hogy legyen munkahelyük egyből, “kiesvén” az iskolapadból.

A Topiwork olyan cégeket keresett meg, akik közül páran szintén sokkal többet látnak bele ezen lehetőségbe. Nem csak lepasszolható melót adnák át diákoknak, akik talán olcsóbban is dolgoznak, hanem kipróbálhatják így a jövő munkaerejét! Az ilyesfajta foglalkoztatotti szisztémában pedig nem is keres kevesebbet egy diák, mert az állam is támogatja ezt a foglalkoztatotti formát.

Egy lehetőség tehát, amivel mindenki jól jár! Én pedig először életemben kempingeztem is, ami óriási élmény volt!