Az éves kemping előtt elengedhetetlen a gumi cseréje


Fiatalkorunkban a baráti körünkkel egy óriási hagyománynak számított az éves közös kempingezés. Minden évben ugyanabban a hónapban elmentünk egy hétre egy közösen kiválasztott gyönyörű helyre, távol a város zajától, kiélvezve a szabadságunkat. Általában mindig az iskolai évek, majd később az egyetemi félévek végére időzítettünk, így ez egyfajta leeresztés volt a hosszú hónapok után. Természetesen, ahogy teltek az évek, annál nehezebb volt ezt a tradíciót megtartani, hiszen mindenkinek jött a család, a gyerekek, a munka stb.

Emiatt volt olyan év, amikor teljesen ki is maradt a kirándulás, viszont mostanra már mindenki egyenesbe hozta annyira az életét, hogyha egy hétre nem is, de legalább egy hétvégére, vagy pár napra el tudunk menni közösen kempingezni úgy, mint a régi időkben. Persze ez is hatalmas előkészületekkel jár, hiszen nem csak meg kell tervezni az utazást, hanem a gyerekeket is le kell passzolnia mindenkinek a nagyszülökhöz, testvérekhez.

Na meg aztán persze mindig ilyenkor jönnek elő a fontos elintézni valók, meg a hirtelen reakciót követelő teendők. Most például az utolsó pillanatban még az autóm gumi cseréje miatt kellett aggódnom, hiszen májusban még mindig a téligumik voltak a kerekeken. Az aggodalomra az adott okot, hogy szerelő nélkül maradtam, hiszen aki eddig mindig csinálta az autómat elköltözött. Ugyan a téligumikat még felrakta anno, a leszedés már rám maradt, én pedig nem tudtam, hogy kire bízzam.

Barátom azt javasolta, hogy keressem fel a Méta Autószervizt, akik a 19. kerületben dolgoznak a Méta utcában. Ő mindig hozzájuk szokta elvinni az autóját, hogyha bármilyen probléma felmerül, de természetesen egy egyszerű gumi cserére is elvihetem hozzájuk az autót. Nagyon megörültem, hogy ezzel a szervízzel talán még így az utolsó pillanatban is megvalósulhat a kereken lévő gumik cseréje. Felkerestem a weboldalukat a metaautoszerviz.hu-t, hogy egy kicsit jobban szemügyre vehessem őket.

Egy nagyon jópofa és komplex kis weboldal fogadott, ahol részletesen írnak a szolgáltatásaikról, azoknak az áráról. Természetesen nem minden szolgáltatásnak van azért feltüntetve a pontos ára, hiszen vannak normaidős munkálatok, amelyek végösszege utólag tud kiderülni.

Az oldalon van egy blog rész is, ahol érdekesebbnél érdekesebb szakmai cikkek vannak feltöltve. Úgy vannak azonban megfogalmazva, hogy egy laikus számára is teljesen érthetőek legyenek, valamint úgy, hogy még tanító jellegűek is legyenek.

Itt található meg minden elérhetőségük is, valamint az időpontfoglalás menüpontot kiválasztva átirányít téged az oldal egy webes felületre, ahol azonnal tudsz jelentkezni valamely szolgáltatásukra. Nem hittem a szememnek, amikor megláttam, hogy akár már másnapra is tudok időpontot foglalni. Pedig bevallom, ez volt a legnagyobb félelmem, hiszen pár nap múlva indulunk a kis utazásra, és gondolni sem mertem volna azt, hogy ennyi idő alatt – egy megfelelő műhely vagy szakember ismerete nélkül – megvalósulhat az autómon a gumik cseréje.

Gyorsan le is foglaltam az időpontot és elvittem hozzájuk másnap a járgányomat. Borzasztóan profi munkát végeztek, így nagyon elégedett voltam a végeredménnyel. Biztos vagyok benne, hogyha legközelebb is esedékes lesz a gumi cseréje, mindenképpen hozzájuk fogok fordulni.

Meg hát természetesen akkor is, hogyha valamilyen meghibásodás jelentkezne, de azért titkon remélem, hogy erre nem lesz példa a közeljövőben. Ha mégis, tudom, hogy autóm nagyon jó kezekben lesz, és ezentúl én is mindenkinek a Méta Autószervizt fogom ajánlani.